Het Telefoonboek verdwijnt

Na 137 jaar trouwe dienst is vandaag te horen dat er in alle “wijsheid” besloten is om te stoppen met de papieren telefoongids, want werd er als reden opgegeven dat IEDEREEN tegenwoordig de telefoonnummers online opzoekt, inclusief onze ouderen.
Er werd gesteld dat de communicatie tussen de ouderen en hun kleinkinderen tegenwoordig hoofdzakelijk plaatsvind via de social media. Dit is een scheef inzicht, want de meeste ouderen bezitten geen computer, geen smartphone en dergelijke. Simpelweg omdat ze er niet mee opgegroeid zijn en de werking ook niet kennen en gezien hun leeftijd ook niet meer in staat zijn om dit nog te leren.

Dus ook een instelling zoals “Het Telefoonboek” laat nu de ouderen in de kou staan, ze sluiten zich aan in het rijtje van de Belastingdienst, de Zorgverzekeringen enz. enz.

Wanneer begint men zich eindelijk eens te realiseren dat de huidige ouderen (65+) ook nog bestaat uit mensen die gedurende hun hele arbeidsleven nog nooit een PC of iets dergelijks hebben gehad en dan heb ik het nog niet over de leeftijdscategorie van 80+, laat staan de 90+ers.
Wij worden steeds ouder, maar dat betekend ook dat onze ouders steeds ouder worden. Hier houdt men tegenwoordig totaal geen rekening mee in de drang naar bezuinigen en automatiseren.
Maar even later lees je weer wel een bericht dat onze ouderen steeds meer vereenzamen. Hoe zou dat toch komen?

*Update 12-01-2018: De Telefoongids heeft naar aanleiding van de berichtgeving besloten te gaan overwegen toch nog een optie te creëren. Dit zou voor degene die de telefoongids in houden dat er een betaalde versie uit gegeven zou kunnen gaan worden.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.