SBS trekt stekker uit Dokter Tinus

SBS6 stopt met de serie Dokter Tinus. De serie over een botte vaatchirurg die een huisartsenpraktijk op het platteland begint, kampte dit najaar met dalende kijkcijfers. De afleveringen van de laatste reeks werden nog door zo’n miljoen mensen bekeken. In totaal heeft de serie zes seizoenen gelopen.

„Bij programma’s waarvan de resultaten teruglopen, maken we de afweging om te stoppen”, stelt een woordvoerder van SBS. „Na zes seizoenen van Dokter Tinus constateren wij een daling in cijfers. Continueren van een serie die dalende cijfers laat zien, zou afbreuk doen aan het eerdere succes van Dokter Tinus.”

Hoofdrolspeler Thom Hoffman stelt in een reactie aan het AD niet blij te zijn met het besluit, vooral omdat het verhaal nog niet was afgerond. Regisseur Pollo de Pimentel spreekt tegenover de krant de hoop uit dat er nog een film kan worden gemaakt om het „bruut doorgeknipte verhaal” alsnog af te vertellen.

De grote vraag is waar om ze hiermee stoppen terwijl er tijdens de afgelopen reeks nog steeds zo’n miljoen mensen keken. En dan wordt er niet vermeld hoeveel mensen er via hun kanaal KIJK achteraf nog naar de afleveringen keken.
Wat vooral vreemd is, is het feit dat Utopia al jaren goed is voor maar “600.000” kijkers en niet van de zender gehaald is. Dit gaat dit jaar pas gebeuren doordat het huurcontract van het terrein afoopt, maar niet omdat de kijkcijfers te laag zijn.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.