Zwarte Pieten Discussie

Ook dit jaar is de discussie omtrent het Sint Nicolaas feest weer losgebarsten.

De NTR heeft in al zijn wijsheid besloten dit jaar alleen nog zogenaamde roetveegpieten in de intocht te laten meelopen.

Laten ze hiermee hun oren hangen naar zoals gebleken is een kleine groep tegenstanders van Zwarte Piet?

Het lijkt er wel op want vandaag kwam het bericht dat het Sintcomité Zaanstad zich terug trekt uit de intocht. Omdat ze de keuze van de NTR betreurt. Eerder nog zei de NTR de landelijke intocht samen met de negen lokale comités te willen organiseren. „Wij zijn al behoorlijk aangepast”, laat Rene de Reus van het comité weten aan NH Nieuws. „Wij leveren alleen bruine pieten. Geen roetveegpieten, want daar distantiëren we ons van.”

Waarom verkwanselt de NTR ons traditionele kinderfeest, met te ver doorgevoerde veranderingen?

Is dat omdat er de laatste jaren, door een kleine groep tegenstanders steeds harder gebruld wordt? Of geeft de overgrote meerderheid van onze landgenoten een signaal af dat er afgebleven moet worden van ons kinderfeest?

De overgrote meerderheid geeft dat signaal wel af via diverse media maar de NTR luistert daar niet naar, ze lijken wat dat betreft exact op ons huidige kabinet.

Wat kunnen wij als meerderheid nu nog doen om de NTR van deze dwaling af te brengen.

Zouden we zowel volwassenen als kinderen als Zwarte Piet langs de route van de intocht moeten gaan staan, om zo het signaal af te geven dat de NTR de verkeerde weg ingeslagen is, of is het beter om de intocht in Zaanstad links te laten liggen en er niet naar toe te gaan zodat de straten leeg zijn als Sinterklaas aankomt en de NTR dus geen sfeervolle uitzending kan maken. Als we besluiten het laatste te doen, ga dan met uw kind naar een plaats waar zwarte piet, nog Zwarte(bruine) Piet is en geen roetveeg, wafel of wat voor piet dan ook.

 


Bron: AD. (Bij deze kaart is uitgegaan van de intocht in de grootste kern van een gemeente.)

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.