Opinie over Kort geding om verbod landelijke Sintintocht.

Zojuist las ik een publicatie van het ANP.

HAARLEM (ANP) – Via een kort geding willen tegenstanders van Zwarte Piet de landelijke intocht van Sinterklaas verbieden. De stichting Majority Perspective daagt onder meer de NTR, die de tv-uitzending verzorgt, en burgemeester Jan Hamming van Zaanstad, waar de intocht volgende week is, voor de civiele rechter in Haarlem.

Ook het Commissariaat voor de Media, de Staat, Kijkwijzer en mediabedrijf Vinke Vision zijn gedagvaard. De stichting eist een verbod op de volgens haar ,,racistische nationale intocht in Zaanstad”. ,,Alle partijen maakten zich schuldig aan het niet naleven van wetten en internationale verdragen, waaronder VN kinderrechten verdragen en anti-racisme verdragen, dit deden ze in georganiseerd verband”, zegt de stichting, die zich naar eigen zeggen inzet tegen ,,systematische onderdrukkingen”. ,,Dit kan en mag zo niet meer verder gaan.”

Een woordvoerster van de rechtbank bevestigt dat het kort geding doorgaat.

Deze Stichting heeft blijkbaar ook verzuimd de geschiedenisboeken met betrekking tot de viering van Sinterklaas na te lezen. Sinterklaas heeft niets te maken met racisme, discriminatie e.d. Hij was de bisschop die juist de donker getinte kinderen bevrijdde van Slavernij en hen een betaalde baan aanbood in zijn paleis. Dus ons huidige Sinterklaas feest met zijn Zwarte Pieten, is zeker niet discriminerend en juist een feest van verbroedering van blank en zwart en alle andere kleuren die op deze aarde rondlopen.
Dat de vroegere zwarte kinderen nu volwassenen zijn is logisch, want kinderen worden nu eenmaal ouder en volwassen en de Zwarte Piet in zijn huidige rol is een grote kindervriend die samen met Sinterklaas het Sinterklaasfeest tot een van onze grootste en gezelligste feesten maken.

Ik begrijp het afzetten tegen onze Normen en Waarden niet. Het ergste van dit alles is dat een grote minderheid, probeert zijn wil op te leggen aan de overgrote meerderheid en dat onze politiek leiders al jaren er het zwijgen toe doen en onze tradities niet beschermen.

Rutte en consorten Bedankt!

Ga ook eens kijken op https://oprutte.nu

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.