AANVAL RUTTE OP BAUDET ONGEHOORD, ONGEPAST EN ONDOORDACHT.

Mark Rutte is op 14 mei jongstleden te ver gegaan bij zijn persoonlijke aanval op Thierry Baudet.

Waar een Kamervoorzitter ‘boven de partijen’ staat, dient een minister-president van Nederland er voor alle Nederlanders te zijn, dus ook voor degene (en mede weglopers uit de VVD) die hun stem hebben gegeven aan Forum voor Democratie. Dat Rutte een persoonlijke aanval richt op de leider van deze partij is ongehoord.

Daarbij komt dat de wijze waarop Rutte, nota bene zelf historicus, Baudet ‘de maat neemt’ ongepast is.

Rutte, een opportunist zonder enige visie (lees: beleid op de toekomst), meent Baudet te kunnen betitelen als een ‘fröbelende zolderkamergeleerde’, terwijl deze juist zijn visie heeft verwoord in zijn proefschrift ‘De aanval op de natiestaat’ en daarop is gepromoveerd.

Ingegeven door zijn studie geschiedenis lijkt het er op dat Rutte zijn directe politieke tegenstander Baudet het liefst op het Binnenhof publiekelijk zou willen onthoofden, zoals 400 jaar geleden op 13 mei 1619 met Van Oldenbarnevelt is gebeurd.

Een ondoordachte wijze van handelen door Rutte, waarmee hij zijn angst toont voor de grootste partij van Nederland met andersluidende meningen. Rutte maakt hiermee zelf een einde aan zijn (al te lang voortslepend) tijdperk.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.