DE TELOORGANG VAN DE RECHTSTAAT EN ONMACHT VAN DE POLITIE

De koptekst is flink aangezet, maar geheel gerechtvaardigd als we kijken naar wat gisteren (14-05-2019) plaatsvond in Boxtel en vandaag tot (voorlopig) resultaat had.

Activisten of beter gezegd terroristen van extreem linkse signatuur konden eenvoudigweg een boerderij overvallen en nadat de gealarmeerde politie ter plekke kwam, stond deze er bij en keek er vervolgens 10 uren lang naar zonder ingrijpen.

Waar hebben we het hierover ? Ongenode personen komen je bedrijf binnen en bezetten deze.

Dit is huisvredebreuk en strafbaar op grond van artikel 138 Wetboek van Strafrecht. Op een dergelijk delict staat een gevangenisstraf van maximaal één jaar en een geldboete in de 3e categorie. Wanneer sprake is van het extra vrees aanjagen (hetgeen in deze plaatsvond gezien het aantal terroristen) kan de strafeis worden verhoogd tot maximaal 2 jaren gevangenisstraf en een geldboete van de 4e categorie.

Wat gebeurt er vervolgens ? De in de media als ‘activisten’ genoemde feitelijke extreem linkse terroristen, konden na een nachtje gratis B&B op het politiebureau vertrekken met in hun handen een schriftelijke oproep om zich te verantwoorden ergens op een zitting in augustus aanstaande. Er is dus kennelijk geen sprake geweest van een inverzekeringstelling (en verhoor) van de verdachten die kan oplopen tot maximaal 3 dagen.

En dan gaat het NOS journaal de ‘leider’ van deze extremisten nog gelegenheid geven om een verklaring te geven en hem in de gelegenheid te stellen om volgende acties aan te kondigen.

In welke wereld zijn we beland ?

Het is overigens bewonderenswaardig dat de boeren in de omgeving zich tegenover deze lieden hebben kunnen inhouden. Als in het vervolg niet sneller tegen dit soort extreem links tuig wordt opgetreden dan kan worden voorzien dat bij herhaling de rieken en zeisen uit de schuur worden gehaald en naast politie ook ambulances noodzakelijk worden.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.