KINDERBIJSLAG MAXIMALISEREN

Het systeem van de kinderbijslag moet op de schop.

Het gezin willen uitbreiden dient een persoonlijke verantwoordelijkheid te worden van de ouder(s), waarbij ze de reikwijdte van hun financiële omstandigheden voor het opvoeden van kinderen zélf onder de loep moeten nemen en niet (voor een deel) moeten afwentelen op de gemeenschap.

Kinderbijslag moet naar Nederlandse maatstaven (vastgesteld door het CBS) worden gemaximeerd tot twee kinderen. Met een dergelijke maximering wordt de verantwoordelijkheid op het vormen van een groter gezin volledig bij de ouder(s) gelegd. Tevens wordt ook een halt toegeroepen aan de zogenaamde ‘export’ van de kinderbijslag, naar landen waar een lagere levensstandaard geldt dan die in Nederland.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.