NU HET ZO GOED GAAT MET DE ECONOMIE, WAAROM NIET HET ‘KWARTJE VAN KOK’ TERUG

Het kwartje van Kok is in 1991 ingevoerd als tijdelijke maatregel om de tekorten op de rijksbegroting terug te voeren. Het bleek niet tijdelijk maar blijvend. Ook onder Balkenende werd het kwartje van Kok gehandhaafd. Dit zogenaamd ten behoeve van onderhoud en uitbreiding van het wegennet, terwijl er al de heffing van de wegenbelasting is. Een drogreden dus om makkelijk geld van de burgers binnen te harken.

Het zou, nu het economisch beter gaat en er een overschot is van vele miljarden Euro’s, een rechtvaardige maatregel zijn om de accijns op brandstof met totaal 11 Eurocent te verlagen (voor het gehele volk) dan wel de fiscaal aftrekbare kilometervergoeding van 19 Eurocent te verhogen naar 30 Eurocent (voor werkend Nederland). Een dergelijke lastenverlichting komt dan op de juiste plek bij de mensen terecht.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.