WIE GELOOFT NOG IN OPBEURENDE CIJFERS VLAK VOOR VERKIEZINGEN

Het lijkt een vast gebruik te zijn dat voor verkiezingen (welke dan ook) positieve cijfers worden gepubliceerd. Bijvoorbeeld cijfers over een dalende werkloosheid. Wederom getimed en door de regering naar de media geventileerd om het volk een rad voor ogen te draaien ?

Cijfers, zo die al op waarheid berusten, het zijn altijd positieve- en algemene cijfers.
Het Parool meldt dat het aantal 15 tot 75-jarigen met betaald werk de afgelopen maanden toenam met 11.000 per maand. Dus met andere woorden het aantal werkzoekenden tussen 15 en 75 jaar is per maand met 11.000 afgenomen. Dat klinkt positief, maar is dat ook werkelijk het geval en is dat een goede weergave van wat er in de maatschappij speelt ?

Nee dus, het is een te algemeen beeld. Wat niet wordt belicht is het nog altijd fors hoge aantal werkzoekende senioren vanaf 55 jaar. En het zijn deze mensen die nog twaalf jaar moeten buffelen om aan hun (als het dan nog bestaat) AOW-tje te komen. Het is algemeen bekend dat jongeren bij voorkeur boven senioren worden aangenomen. Het knelpunt van deze ouderenwerkloosheid wordt bewust uit de weg gegaan met het oprekken van de leeftijdscategorie 15-75 jaar. Kortom misleiding in de berichtgeving in optima forma.

Opbeurende cijfers ook voor wat betreft daling van de criminaliteit. Het is maar hoe je het meet.

Wanneer je op de dinsdagavond kijkt naar het programma OPSPORING VERZOCHT bekruipt je het gevoel dat de Nederlandse samenleving als maar onveiliger wordt. De criminaliteit is ernstig verruwd. Ouderen worden in eigen huis overvallen, jonge criminelen plegen gewapende overvallen in winkels, supermarkten en tankstations, plofkraken aan de lopende band, strooien met granaten, het kan niet op.

Het programma GESTALKT van SBS6 bewijst maar al te goed dat ook ‘stalking’ een criminaliteitsvorm is waarbij de overheid langs de zijlijn staat en weinig of niets doet.

Ben je in de ongelukkige situatie beland dat je aangifte wil doen van een strafbaar feit dan moet je tegenwoordig een afspraak maken met een politieambtenaar, die als het even meezit eind volgende week tijd voor je heeft.

Nee, de criminaliteit is afgenomen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.