CREDITSAFE WEIGERT GEGEVENS TE VERWIJDEREN

Ook u kan als ondernemer worden benaderd door Creditsafe met een mooie aanbieding dat gratis twee rapporten mag worden ingezien.

Hierbij wordt verteld dat er wat wijzigingen hebben plaatsgevonden in je eigen gegevens.
Maar volgens de dame aan de telefoonlijn zijn die minimaal. Omdat ik in het verleden al eerder door hen benaderd ben, vroeg of ik het verhaal er naar toe ging dat de dame in kwestie mij een abonnement ging proberen te verkopen antwoordde deze met een volmondig JA.

Omdat ik in het verleden door Creditsafe al meer benaderd ben, heb ik haar direct verteld dat ik dit niet wilde en dat ik wenste dat de gegevens van mijn onderneming bij hen verwijderd zouden worden en ik niet meer benaderd wilde worden.

De medewerkster van Creditsafe antwoordde dat dit onmogelijk is. Gegevens kunnen niet uit hun database verwijderd worden. Ik reageerde hierop: “We hebben nog zoiets als de wet op de Privacy”, dus verwacht ik van u de medewerking om e.e.a. te verwijderen. Ze bleef weigeren en beëindigde het gesprek zonder mij de juiste weg te wijzen.

Ik ga nu verder uitzoeken via een jurist hoe ik een en ander voor elkaar kan krijgen en ik zal u via dit medium op de hoogte houden.

Waar Creditsafe mij als klant probeerde te winnen ben ik door de klantonvriendelijke- en wellicht onrechtmatige wijze van handelen door Creditsafe genoodzaakt om u voor Creditsafe te waarschuwen.

Ik heb mij bovendien verdiept in de wijze waarop dergelijke handelsinformatiebedrijven te werk gaan. De informatie waarop zij zich beroepen gaan veelal niet verder dan de gegevens die simpel bij de kamer van koophandel zijn vastgelegd en gedateerd zijn. Wanneer u nu informatie verkrijgt over een bedrijf kan dat eenvoudig zijn gebaseerd op de jaarcijfers van 2017, dus inmiddels ruim één jaar verder. En in één jaar kan er heel veel gebeuren.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.