HET EINDE VAN RUTTE EN DE VVD

De houdbaarheidsdatum van Rutte is inmiddels ruim overschreden. Ook de aanhang van de VVD is tanende. De opmars van Forum voor Democratie als grootste politieke partij met de meeste leden is het bewijs dat aan de gloriejaren van de VVD een einde is gekomen.

Waar is het fout gegaan en waar heeft Rutte het laten liggen ? Het is een opeenstapeling van feiten waar Rutte en diens VVD zelf debet aan zijn geweest.

Het begon al in 2002 toen de VVD koos voor Mark Rutte in plaats van Rita Verdonk.
Met dat besluit maakte de VVD een forse ruk naar links. Die foute keuze kwam nog eens tot uiting toen in 2006 de VVD zes zetels verloor en Rita Verdonk (als tweede op de lijst) meer voorkeurstemmen kreeg dan Mark Rutte.

Het willen aangaan van nauwere banden met PvdA en D66 gaf maar al te goed aan dat Rutte aanhanger was van een (binnen de VVD niet gewenst) links liberaal beleid.

Wat Rutte is aan te rekenen is dat hij een opportunist is die houdt van pappen en nathouden, geen principes heeft laat staan een visie op de toekomst heeft.

Waar de VVD voorheen als Euro-sceptisch kon worden aangemerkt heeft Rutte het beleid van de VVD omgebogen naar een pro-EU beleid. Met de maatregelen die door Rutte, mede door inbreng van de linkse partijen, zijn ondersteund heeft Rutte draagvlak verloren bij de zelfstandige ondernemer waar de VVD in de goede jaren nog voor opkwam.

Ander punt is dat de geloofwaardigheid van Rutte en diens VVD. Verkiezingsbeloftes zijn gebroken. Simpel: Waar blijft mijn 1.000 Euro ?

Het migratieakkoord Marrakech, de afschaffing van de dividendbelasting, klimaatakkoord Nederland moet van het gas af, nabetalingen aan Brussel, stijging van vaste lasten via belastingheffingen, verhoging BTW tarief van 6 naar 9 procent. Is Rutte er nog wel voor de Nederlanders die zich moeten ploeteren naar een AOW op 67-jarige of latere leeftijd ?

Wat heeft Rutte gedaan ten aanzien van MH-17 ?
“De onderste steen moet boven” gaf hij aan. Welnu, hij heeft geen fluit gedaan aan de waarheidsvinding. Nee Rutte heeft volledig ingezet op vooruitschuiven en doodzwijgen.

Ook het VVD-team rond Rutte heeft de kritiek ook niet kunnen doorstaan. Er zijn de afgelopen jaren een flink aantal VVD-ers om uiteenlopende redenen in opspraak gekomen, zoals:

Aartsen, Jozias van
Aartsen, Thierry
Broeke, Han ten
Duthler, Anne Wil
Haga, Wybren van
Hennis, Jeanine
Hooijmaijers, Ton
Houwers, Johan
Huizing, Matthijs
Leegte, René
Miltenburg, Anouschka van
Nijpels, Ed
Steur, Ard van der
Verheijen, Mark
Weekers, Frans
Zijlstra, Halbe

Het beleid dat Rutte voert is niet in het belang van Nederland, maar in zijn eigen belang. Wees niet verbaasd wanneer Rutte na de verkiezingen van 23 mei 2019 zijn stutten trekt om in de EU een mooi baantje te verwerven. Dit is zeker niet in het belang van Nederland, maar enkele in het belang van Rutte zelf.

Rutte straks in de geschiedenisboeken als staatsman die opkwam voor het Nederlands belang ?
Nee, met zijn leugens, zijn weglachen en valse beloftes kan hij eerder als grootste landverrader sinds Mussert worden aangemerkt.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.