WAT HEBBEN WE DAAR TE ZOEKEN ?

Onze grenzen staan wagenwijd open, veiligheid van de burgers is in het geding, handgranaten rollen over straat, maar Nederlandse militairen gaan als missionarissen met tweedehands kleding, houten geweertjes de borst breed makend het geloof van de vrede verkondigen in het verre buitenland. Dit onder het zaligmakende motto “Defensie beschermt wat ons dierbaar is” (bron: Ministerie van Defensie).

Graag even aandacht voor de locaties van de huidige missies die ‘bescherming wat ons dierbaar is’:

Afghanistan
Bahrein
Gazastrook
Irak
Israël-Syrië (Golan hoogte)
Kosovo
Libanon
Libië
Litouwen
Mali
Somalië
Uganda
Verenigde Arabische Emiraten
Zuid Soedan

Kan iemand uitleggen wat we in deze oorden te zoeken hebben voor bescherming van wat mij dierbaar zou moeten zijn?

Laat de Afrikaanse bevolking nou lekker hun telkens weer oplaaiende stammenoorlogjes voeren. Zogenaamde democratische verkiezingen waarvan de uitslag elke keer weer door de verliezende partij wordt bestreden en tot opstand leiden. Afrika moet nu eindelijk eens na decennia lange investeringen vanuit het westen als een verloren continent worden beschouwd.

En dan die islamieten in het Midden-Oosten met hun splinterafdelinkjes, laat die met de Koran in de hand elkaar de kop afhakken. Het raakt mij niet, het is mij niet dierbaar, het kost een bom (leuke woordspeling) duiten en het levert niets op. En ook voor belangen in de oliebusiness is het niet meer interessant, we gaan toch met z’n allen elektrisch rijden.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.