‘WE ZIJN ER BIJNA’ VAN OMROEP MAX

Typisch een programma dat de rijkste generatie die Nederland ooit gekend heeft, in beeld brengt. Het zijn begin zeventigers (de baby-boomers) die met dikke auto’s en caravans of campers met elkaar een reis afleggen.

Het is de generatie waarvoor de overheid alles overhad. Fiscale aftrekposten, spaar- en pensioenregelingen, het kon niet op. Zelfs met de invoering van de Wet Brede Herwaardering (1 januari 1992) bleef voor deze generatie de fiscale aftrek voor een kapitaalverzekering van bijna 8.000 Euro per jaar (met indexering) gehandhaafd, terwijl de fiscale aftrek voor de nieuwe generatie werd vastgesteld op 2.300 Euro. Ook de wijze waarop de kapitaalverzekering tot uitkering kan komen, is voor de baby-boomers ruimer gebleven en niet beperkt tot bijvoorbeeld de aanvulling van een pensioentekort.

Kortom, de overheid heeft de generatie van de baby-boomers flink ‘gepamperd’ en doet dat nog steeds. En dan moet je als rijkste generatie ooit nu niet gaan mekkeren als je pensioenuitkering niet wordt geïndexeerd.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.