DE HISTERIE ROND HET EUROVISIE SONGFESTIVAL

De media puilt uit van de door Duncan Laurence gewonnen finale van het Eurovisie Songfestival. Dagbladen en televisieprogramma’s blijven maar in herhaling vallen. Het winnende liedje is kennelijk hét belangrijkste actuele nieuws.

Even over het liedje gesproken, wat stelt het voor ? In de beginjaren van het Eurovisie Songfestival ging het nog om de muziekcompositie en inhoud van de tekst. Tegenwoordig gaat het om het produceren van geluid met het liefst een zo meest mogelijk choquerende act. Wat dat betreft heeft onze nieuwe knuffelvriend Duncan zich gelukkig ingehouden.

En dan de Eurovisie-gedachte. Sinds de val van het ijzeren gordijn is het Eurovisie Songfestival wereldwijd gegaan met zelfs Azerbeidzjan (buurland van Iran) en ver weg continent Australië als deelnemers. Het is maar goed dat Australië niet gewonnen heeft. De vliegtijd Amsterdam-Melbourne is ruim 21 uur en een ticket kost een kapitaal. Nou dan zie je daar alleen maar Nederlandse vlaggetjes wapperen in de handen van Cornald Maas.

Na zoveel jaren mogen we in 2020 in Nederland het Eurovisie Songfestival organiseren, maar waar ?
Maastricht, Rotterdam, Zwolle, Arnhem, Leeuwarden en Den Haag staan te popelen. Ga er maar van uit dat het Amsterdam wordt en de RAI (Europe Complex) de aangewezen locatie is dat een dergelijk evenement kan huisvesten.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.