CENTRAAL BUREAU RIJVAARDIGHEIDSBEWIJZEN, ALTIJD TOT UW DIENST

Het CBR is in het nieuws geweest over de lange duur van verwerking van gezondheidsverklaringen, waardoor automobilisten worden gedupeerd. Er is nog een andere groep van gedupeerden die door het wanbeleid van het CBR worden gedupeerd: Nederlanders die hun buitenlandse EU-rijbewijs willen omzetten in een Nederlands rijbewijs.

De situatie is als volgt. Ik ben 12 jaar geleden verhuisd naar België. Na enkele jaren liep mijn Nederlandse rijbewijs af en werd ik genoopt om dat Nederlandse rijbewijs te verlengen en om te zetten naar een Belgisch rijbewijs. De kosten waren overigens 16 Euro en derhalve een stuk goedkoper dan in Nederland.

Nu weer terug in Nederland wilde ik mijn inmiddels Belgische rijbewijs weer omzetten naar een Nederlands rijbewijs. Dat is op zich geen probleem.

Ik moet mijn Belgische rijbewijs bij de gemeente inleveren en dan moet ik tussen de twee en vier weken wachten op mijn nieuwe Nederlands rijbewijs. Daarbij geldt wel dat ik in de tussentijd dat ik niet beschik over het rijbewijs (dus voor een periode van 2 tot 4 weken) ik GEEN auto mag besturen !
Het besturen van een auto zonder rijbewijs is strafbaar.

Op mijn vraag aan de vrouwelijke ambtenaar van de gemeente hoe ik dan mijn werkzaamheden als vertegenwoordiger moet uitvoeren, gaf ze mij het fantastische advies: “dan gaat u toch met het openbaar vervoer”.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.