DE FNV EN DE SMAAK VAN EEN KOEKJE VAN EIGEN DEEG

Een reorganisatie binnen eigen gelederen om de kosten te kunnen terugdringen nu het ledenbestand en inkomsten teruglopen. Het overkomt ook de FNV net als zovele bedrijven in het verleden. Het schrappen van 15% van de banen bij de FNV wordt door de leden niet gepikt. Staking dreigt en dat vindt de FNV niet leuk.

Net als de Partij van de Arbeid heeft het FNV zich de laatste decennia onvoldoende geprofileerd voor de arbeider. Het ledenaantal is drastisch afgenomen en daarmee ook de inkomsten aan contributies. Aanhang tanende en inkomsten die teruglopen leiden er toe dat in eigen vlees moet worden gesneden. Leg dat maar uit aan je krimpende achterban. Dat heet ‘een koekje van eigen deeg krijgen’.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.