OPROEP: KOOP WITTE EIEREN !

Een televisieprogramma dat bepaalde producten onder de loep neemt is de Keuringsdienst van Waarde. Prima programma, leuke medewerk(st)ers en op een goede wijze onderbouwd.

De aflevering over witte/bruine eieren is een aanrader, zie de uitzending van 18-04-2019.

In Nederland wordt voor het grootste deel bruine eieren verkocht. In landen om ons heen zoals Duitsland zijn de witte eieren meer in trek. Uit onderzoek is gebleken dat witte en bruine eieren dezelfde kwaliteit hebben. Witte eieren worden door een ander ras geproduceerd, een ras dat per jaar meer eieren legt en in vergelijking met kippen die bruine eieren leggen, minder voedsel nodig hebben. Witte eieren kunnen dus als duurzamer worden beschouwd.

Witte eieren liggen in de Nederlandse supermarkt altijd onder in het schap. Witte eieren zijn tot acht Eurocent per stuk goedkoper dan bruine eieren. Tot 80 Eurocent per doosje ! Waar de inkoopprijs van eieren voor de supermarkt slechts enkele Eurocenten bedraagt, leveren de bruine eieren de supermarkt het hoogste winstpercentage van alle producten op.

Vanmorgen gecontroleerd in de supermarkt en ja hoor, het klopt. Voor die bijna Euro voordeel ga je dan graag door de knieën. KOOP WITTE EIEREN !

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.