RENOVATIE BINNENHOF, ER IS EEN ALTERNATIEF

Er is heel veel te doen over de renovatie van Het Binnenhof. Niet functionerende architecten die (tegen een flinke afkoopsom) nog op een zijspoor gezet moeten worden, verder dreigende budgetoverschrijdingen van het toch al minimaal een half miljard kostend project. Het scenario van de noord-zuidlijn van de metro in Amsterdam doemt op. Met 500 miljoen Euro belastinggeld gaan we het echt niet redden, reken maar op minimaal het dubbele.

Waarom niet te kiezen voor een drastisch andere en goedkopere aanpak ?

Als we de Ridderzaal, het Torentje en de buitengevels aan de Hofvijver laten staan en de rest volledig platgooien. Dan kan er vervolgens een complete duurzame nieuwbouw plaatsvinden. Dit uiteraard van alleen maar gerecyclede materialen die geheel voldoen aan alle milieunormen. Het Binnenhof zelf wordt een met vierdubbel glas overdekte tuin, waarin planten de door alle kamer- en personeelsleden in het complex uitgestoten CO2 neutraliseren. Een project dat Nederland in de wereld de toppositie van duurzaamheidprojecten zal opleveren.

Voor dit project moeten we landsadvocaat Reimer Veldhuis van advocatenkantoor Pels Rijcken nog wel een constructie laten verzinnen om de EU-regels van internationale aanbesteding te ontwijken. Met valse Italianen en Spanjolen willen we geen zaken doen. Is dat geregeld dan laten we Koninklijke BAM Groep en VolkerWessels onderling tegen elkaar opbieden wie de klus kan klaren voor de laagste prijs, waarbij wordt toegezegd dat de winnaar de komende tien jaren geen last zal hebben van de Belastingdienst. Zo zie je maar, het is niet moeilijk om een win-win situatie te creëren.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.