KAN IK IN DRIE TERMIJNEN BETALEN ?

Was vanmorgen bij de Praxis. Gezien de weersvooruitzichten een goed moment om mijn balkonnetje van slechts vijf vierkante meter een beetje op te leuken met wat gevulde plantenbakjes. Om het mezelf makkelijk te maken, heb ik de eerste medewerker die ik zag aangesproken en dat bleek een topper, die het nog ver gaat schoppen bij de Praxis. Mijn winkelkar was snel gevuld met door hem aangeprezen plantenbakken, hydrokorrels (echt nodig voor een goede waterhuishouding), potgrond en 18 plantjes à € 3,79 (hoe kunnen ze het er voor doen). Ik heb de jongen een compliment gegeven voor de wijze waarop hij de verkoop en service ten behoeve van zijn baas verricht, waarop ie glimmend van trots de volgende klant te woord stond.

Ondertussen bij de kassa was de teller met het scannen van de artikelen opgelopen tot bijna 90 Euro. Om deze financiële aderlating nog enigszins positief om te buigen vroeg ik aan de jonge kassamedewerkster of daar de IKEA familiekorting al vanaf was en ik in drie termijnen kon betalen. Haar onschuldige blik en antwoord: “nee meneer, dat kan niet” was voor mij de bonus op mijn aankoop.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.