LEEFTIJDSDISCRIMINATIE DOOR VVD-ER SANDER DEKKER ?

In zijn vorige roeping onder Rutte 2 heeft Sander Dekker als staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap bepaalde regels vastgesteld voor het omroepbestel. Een Balkenende-norm daargelaten, waardoor een figuur als Matthijs van Nieuwkerk als een overbetaalde autocue lezer jaarlijks tonnen aan geheven belastinggeld teveel kan opstrijken, krullenbol Dekker heeft met zijn regeldrift inmiddels een slachtoffer gevonden in het programma ‘Smaakt naar meer’.

Ondanks een gemiddeld kijkcijfer van 600.000 mensen moet een leuk programma van Omroep Max
van de buis verdwijnen. Omroepbaas Jan Slagter maakt zich daarover terecht boos. De door de VVD doorgedramde regels verplichten publieke omroepen om programma’s te maken welke binnen een leeftijdscategorie van 13 tot 49 jaar (???) goed worden bekeken.

Waarom deze leeftijdscategorie ? Bestaan kijkers, ouder dan 49 jaar, voor het publieke bestel niet meer ? Het is je reinste leeftijdsdiscriminatie die voor elk gerecht met een vaststaand positief eindoordeel kan worden bevochten.

Het programma ‘Smaakt naar meer’ trekt voornamelijk oudere kijkers van boven de 49 jaar en ondanks dat het aantal gemiddeld rond de 600.000 ligt (waar John de Mol jaloers op is en ook andere commerciële omroepbedrijven de flessen champagne voor laten aanrukken), past dit niet in het beleid en luidt het oordeel: ophouden met uitzenden.

Volgens Sander Dekker en diens VVD (Volkspartij Voor Discriminatie) worden kijkers van boven de 49 jaar voor de NPO niet meer als televisieconsument aangemerkt. Het is maar goed dat ‘kijk en luistergeld’ is afgeschaft. Zou het nog hebben bestaan dan had je een ieder opgeroepen om niet te betalen.

Laten we hopen dat een programma als ‘Smaakt naar meer’ met de inzet van een creatieve Jan Slagter alsnog in een ander jasje behouden blijft. De wereld draait sowieso wel door, dus kunnen we in ruil daarvoor beter afscheid nemen van Matthijs.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.