HEB JE GISTEREN GOED GESTEMD 2 ?

Als Nederlands burger heb je de genen van mama en papa meegekregen om op te komen voor onrecht. Het is nu bijna 6 juni en dan wordt met name D-day herdacht. Met de invasie leverden vele soldaten strijd voor de VRIJHEID. Bevrijd van het juk van Nazi-Duitsland, was het adagium ‘nooit meer oorlog’. Het nieuwe Europa moest zich in vrijheid ontwikkelen tot een samenwerking van de landen.

In de beginjaren ging het goed en werd op economisch vlak goede vorderingen gemaakt. Als Europese Economische Gemeenschap (EEG) is tot 1993 op een stabiele wijze tussen de landen samengewerkt. Vanaf het Verdrag van Maastricht in 1993 (vanaf toen geheten Europese Gemeenschap) en het Verdrag van Amsterdam in 1999 zijn de bevoegdheden van dit Europese samenwerkingsorgaan doorgeschoten. Met het Verdrag van Lissabon in 2009 was het hek van de dam, de Europese Unie een feit en werden nog meer nationale bevoegdheden overgeheveld naar de EU.

Weer tien jaar later thans in 2019 is de EU uitgegroeid tot een bureaucratische, ondemocratische ambtelijke organisatie waarin zich een molog van regels ontwikkelt dat volkomen onbegrijpbaar is, volkomen onpakbaar en waar we op basis van de hierboven omschreven bevochten VRIJHEID niets mee te maken willen hebben.

Helaas, met partijen als D66 in de frontlinie van de EU, worden discutabele en niet te herstellen besluiten genomen. Neem nou het besluit begin april van de landbouwcommissie van het Europees Parlement. Dit voor een verbod op misleidende namen van vleesvervangers. Het is te krankzinnig voor woorden dat een dergelijke commissie kan bepalen dat namen als ‘vegaburger’, ‘sojamelk’ en ‘vegaworstjes’ verboden worden onder het mom dat deze benamingen misleidend zouden zijn ?

Het moet toch niet gekker worden en daarom hoop ik dat je gisteren goed gestemd hebt om deze onzin in te dammen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.