HEB JE GISTEREN GOED GESTEMD ?

Afgezien van de immigratie- en monetaire problematiek, je zal maar op een partij hebben gestemd wiens overbetaalde en ongecontroleerd onkostenvergoeding ontvangende leden de afgelopen jaren al applaudiserend (voor zichzelf) onzinnige regels in het leven hebben geroepen.

Stofzuigers die sinds 2017 niet meer dan 900 Watt mogen verbruiken, invoering van E10 stickers op de benzinepomp, je mag je oren niet meer kuisen met een plastic wattenstaafje, laat staan dat je bij McDonald’s, KFC, BurgerKing, FEBO en SubWay en andere top fastfoodketens nog kan lurken van je drankje of milkshake met een plastic rietje.

Het opdringen/opleggen gaat de EU-kliek wel makkelijk af, maar hoe zit het met het doorvoeren en handhaven van die regels in elk aangesloten land?

Het onderlinge verschil tussen de Europese landen voor wat betreft economie, welvaart, inkomen, cultuur, normen en waarden en rechterlijk apparaat is zo groot dat één verenigd EU een EUtopie is. Eén Europa met uniforme regels en handhaving daarvan, het zal nooit worden verwezenlijkt. Een braaf land als Nederland houdt de nieuwe normaring goed in de gaten maar elk ander EU-land gaat voor eigen gewin en heeft lak aan opgelegde regels.

Nog zo’n punt. Waar de Nederlandse klimaatgekkies ons van het gas af willen brengen, wordt in de omringende EU-landen het gas juist als brandstof gepromoot. Met honderden miljoenen gebouwde kolencentrales worden voortijdig in Nederland gesloopt, terwijl net over de landsgrenzen nieuwe kolencentrales worden gebouwd. En wij worden als Nederlandse belastingbetaler door de brave overheid getrakteerd op een energienota waarin de belasting alleen maar is verhoogd.

We kunnen in Nederland dieseltjes verbieden om het centrum van de stad binnen te komen. Kijk eens naar al die (veelal oude afgereden geëxporteerde) vrachtwagens met Oost-Europees kenteken die per stuk het honderdvoudige aan fijnstof van een simpel dieseltje op de snelwegen rond de steden de Nederlandse lucht inpompen. En over fijnstof gesproken, weet je hoeveel fijnstof een elektrische trein- of metrostel produceert bij afremmen? Dat is een promotie van elektrisch vervoer ook niet waard.

Beteugelen van een klimaatverandering met allerlei onzinnige acties, waarbij bepaalde Nederlandse politici als klimaatgekkies binnen de EU het voortouw willen trekken, het gaat binnen de EU niet lukken. De EU is als een kruiwagen vol kikkers, elk land gaat zijn eigen weg.

Ik hoop daarom dat je goed gestemd hebt.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.