IGLO FISH BURGERS

Twee stuks in de supermarkt te koop voor ongeveer € 2,75 en dat voor een totaalgewicht van 227 gram. Volgens de verpakking bestaat de burger uit 56% koolvis en nog andere toevoegingen als paneer- en tarwemeel, waarmee een krokant laagje om de burger is aangebracht.

De vis in een Iglo Fish burger bestaat voor 100% uit gefileerde en fijngehakte koolvis. Het is een goedkope vissoort, familie van de kabeljauw, wordt gevangen in het noordelijk deel van de Atlantische oceaan en in de Noordzee. Het is een duurzame vis (MSC-keurmerk).

Ik weet nog goed dat ik mijn kat dacht te verwennen met een bakkie gekookte (en uiteraard afgekoelde) koolvis. Zie het zo nog voor me, het beest liep naar het bakkie, rook er aan draaide zich om en liep weg.

Terug naar de Iglo Fish Burger. Deze is te bereiden in de oven, pan of airfryer. Eerst ontdooid en in bakpapier gewikkeld in de panini-rooster is ook een aanrader. Volgens de verpakking, op een kadetje met wat sla, tomaat en eventueel een sausje, het smaakte prima.

Maar dan toch even uitrekenen: € 2,75 voor een totaalgewicht van 227 gram waarvan 56% uit koolvis bestaat, dus netto 127 gram koolvis en de rest uit tarwe- en paneermeel. Uiteraard moet Iglo er ook nog werk aan verrichten, maar toch de consument betaalt al gauw omgerekend een kiloprijs van rond de 15 Euro en dan kan je ook neigen naar een kipfiletje, een varkenshaasje of een biefstukje.

Zoals gezegd in het toneelstuk ‘Op hoop van zegen’: De vis wordt duur betaald.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.