20 EURO VOOR EEN PAKJE SIGARETTEN ?

Wederom een politicus die totaal is doorgeschoten.

Staatssecretaris Paul Blokhuis (ChristenUnie) bepleit met het argument dat jaarlijks 35.000 mensen overlijden als gevolg van roken, overgewicht en alcoholgebruik een prijsverhoging van een pakje sigaretten naar 20 EURO gerechtvaardigd is.

Mensen moeten er zelf voor kunnen kiezen of ze roken, drinken, drugs gebruiken, teveel fastfood van McDonalds, BurgerKing of de FEBO eten, al dan niet sporten, twee keer per jaar op vakantie gaan, een benzine- of elektrische auto kopen, hun boodschappen doen bij de JUMBO, Albert Heijn, PLUS, Vomar of Dirk van den Broek.

Waarom denken bewindslieden zich als overheid overal mee te kunnen bemoeien. Het is invoering van een dwangmatig stelsel waarbij de overheid bepaalt wat goed voor je is, wat je moet en wat je eventueel nog mag. Als mensen zich prettig voelen om zich dood te roken, dood te zuipen, dood te blowen of prikken, laat ze. Als je echt de grote jongen wilt uithangen kom dan met een beleid waarbij je notoire rokers en alcoholisten uitsluit van medicijnen en donororganen, maar gebruik niet het laffe argument van prijsverhoging van een pakje sigaretten naar 20 Euro.

Al decennia lang roeit de overheid miljoenen aan accijnzen en BTW-heffing binnen op sigaretten en alcoholische dranken. Die 20 EURO per pakje sigaretten bestaat straks voor 95% aan belastinginkomsten en doet niets aan het ‘gezonder gaan leven’. Daarom Paul Blokhuis, je gebruikt een drogreden om nog meer geld van de burgers af te troggelen.

Veel succes met je ‘preventieakkoord’ volgende maand, maar ga er geen belerende politiek op nahouden.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.