HÉ GROTE BROER, GEFELICITEERD MET JE 65-STE

Potvolkoffie, als je dit allemaal hebt meegemaakt, begin je toch wel oud te worden.

Als je met moeders lepel groot bent geworden; je nog weet dat een OV-chipkaart eerst strippenkaart heette; in die tijd niemand ADHD had maar gewoon lastig was; je kon brommeren zonder helm; dat je een draai om je oren of een schop onder je kont kreeg als je stout was geweest; televisie nog in zwart/wit was en bestond uit Nederland 1 en veel later werd uitgebreid met Nederland 2 en over afstandsbediening nog niet was nagedacht; je cassettebandjes met een potlood voor- en achteruit gespoeld hebt; je met de cassetterecorder paraat zat om de ‘Dik voor mekaar Show’ op te nemen; op de zondag alle winkels gesloten waren; je tijdens het bellen niet gevraagd werd waar je was, omdat het gewoon thuis was; je de hele middag op straat speelde en thuis moest zijn als de lantaarnpalen aan gingen; en je de deur kon openen met behulp van het touwtje dat uit de brievenbus hing; Frans Duits nog woordenboeken waren; je gewoon fikkie kon steken, je in een auto hebt gezeten zonder hoofdsteun, gordels en airbags; je een 45- of 33 toerenplaat op je platenspeler legde, je voor een duppie een limlollie bij Jamin kon kopen; je het verschil kende tussen VHS en Betamax; je een brief met frankering van 12 cent (gulden) in de brievenbus deed en rustig op antwoord moest wachten; je nog in een telefoonboek op zoek moest naar een nummer of de 008 inlichtingen moest bellen; je nog een filmrolletje van Agfa, Kodak of Fuji in je fototoestel moest doordraaien na het maken van een foto; dat alle kerstbomen nog echt waren; toen slootje springen en bomen klimmen normaal was in plaats van computerspelletjes.

Dat was de goede oude tijd die jij als inmiddels senior hebt meegemaakt en overleefd.

Nou, bij deze van harte gefeliciteerd. Maak er een mooie dag van.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.