POSTZEGELS VERZAMELEN EEN DUFFE BEZIGHEID?

Dacht het niet. Bij het onderwerp ‘postzegels verzamelen’ wordt meteen het beeld gecreëerd van oude mannetjes die op een zolderkamertje aan een bureautje met daarop één brandende lamp door een vergrootglas naar een postzegeltje zitten te kijken.

Filatelie, de liefhebberij om postzegels te verzamelen, het lijkt misschien niet de enerverende hobby maar vergis je niet.

Wat kan je aan die kleine stukjes papier een lol beleven. Hobby’s kosten per definitie geld, dus doe het niet voor de centen, je geeft ze alleen maar uit. De kracht van filatelie is de gretigheid die je bij jezelf opwekt om zoveel mogelijk te verzamelen.

Het mooie van postzegels verzamelen is dat je een eigen verzameling kan samenstellen.
Of het nu gaat om een landenverzamelingen als Nederland, Nederland en Overzee, Nederlands Indië, Curacao/Antillen/Aruba, Suriname, Nieuw Guinea, België, Luxemburg, Monaco, Vaticaan, of een themaverzameling als bloemen, planten, dieren, je kan de reikwijdte van je verzameling zelf invullen.

En dan niet te vergeten, de kunst die in de postzegel is opgenomen. Er is echt rustige plek, een goede belichting, vergrootglas en indien gewenst favoriete muziek in de oren voor nodig om daar van te genieten.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.