VASTE PRIK OP DE ZONDAG

Elk mens heeft bepaalde gewoontes waarvan niet gauw wordt afgeweken. Het zou eigenlijk kunnen worden omschreven als een vorm van autisme. Verstoor niet mijn gewoontes, want dan raak ik van de leg.

Ik heb ook zo’n gewoonte, specifiek op de zondag. Vroeg opstaan, ontbijtje maken dat is samengesteld uit twee zacht gekookte eitjes, een croissantje, een licht geroosterd bammetje met Beemsterkaas, een kop Earl Grey thee en een glas jus d’orange (liefst vers geperst, maar het kan ook makkelijk uit een pak van CoolBest of Appelsientje komen).

De televisie aan en afstemmen op RTL5 het programma ‘Hour of Power’. Onder het genot van het lied “Waar zal ik zijn als zijn trompet schalt” peuzel ik m’n ontbijtje op en voel ik me helemaal top, zeker na de zalvende woorden van presentator Jan van den Bosch.

Na eerst te hebben overgeschakeld naar RTL7, gauw onder de douche en genieten van het hemelse water. Om 10.30 uur weer geposteerd voor de TV en kijken naar Business Class. Een programma waarin Harry Mens allerlei fout uitgedoste types na betaling van duizenden euries gelegenheid geeft om hun ‘unieke’ product of dienstverlening als een tweedehands autoverkoper aan de man te brengen.

Het is puur genieten op de zondagochtend, deze vaste prik wil ik echt niet missen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.