ALGEHEEL VERBOD VAN DE BBQ IN DE MAAK

Zomerse temperaturen komen er aan. Gevolg is dat de tuinset wordt schoongemaakt, stoelkussens van zolder uit het plastic met mottenballen worden gehaald en de BBQ uit het schuurtje.

Maak op de komende mooie dagen de voorraad briketten en houtskool maar op en geniet er nog even van. Daarna je Webertje snel op Marktplaats zetten en doe dat zeker voor een prikkie, anders raak je hem niet meer kwijt (behalve aan de vuilstort of het oudemetalenrecyclebedrijf).

Met de groene- en linkse drammers in het Europese Parlement komt het verbod op BBQ’s sneller dan je denkt. Groenen houden sowieso niet van barbecueën. Niet verwonderlijk want vegaburgers, of tofu spiesjes zijn niet te kanen als ze van de BBQ komen en met groenten moet je al helemaal niet experimenteren op je hete roostertje.

De mogelijkheid bestaat wel dat voor een bepaalde periode een gedoogbeleid wordt gehanteerd voor elektrische BBQ-modellen. Elektrisch barbecueën is namelijk wel milieubewust.

Ga voor Hemelvaartdag naar de kiloknaller en sla massaal de van afvalvlees samengestelde worstjes, gemarineerde speklapjes, gambaspiesjes en kippendijen in. Steek er allemaal flink de fik in en geniet zo lang het nog kan.

Pas wel op met de kant en klaar sausjes. Die zijn over het algemeen te vet en dus niet goed voor je cholesterolhuishouding.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.