GODSCHREIEND

Het NOS journaal heeft er slechts enkele minuten zendtijd aan willen besteden, maar als je de moeite wil nemen om naar een uitgebreidere visuele- en audiovastlegging te kijken, dan word je kotsmisselijk, zie de link onderaan.

De dader doet een misplaatste poging om in een slachtofferrol te komen. “Stress in verband met terugkeer in de maatschappij, in de psychiatrische kliniek niet goed behandeld omdat therapiebehandelingen niet goed waren opgestart, niet de intentie gehad hebben om zijn slachtoffer van het leven te beroven en over de rechtszitting zelf, er emotioneel onder te lijden”.

Over die dader kunnen we makkelijk zijn. Een ieder zou moeten meewerken aan een straf van levenslange opsluiting, zonder enige mogelijkheid tot terugkeer in de maatschappij. Wanneer je als dader ook nog dreigt met zelfmoord dan ben je niet alleen volledig compos mentis (bij je verstand) maar moet je daarbij ook gefaciliteerd worden.

Slechts een levenslange gevangenisstraf zonder mogelijkheid om ooit nog terug te keren in de maatschappij is de enige juiste rechterlijke uitspraak. Bij het systeem van opleggen van TBS wordt eigenlijk een vergoelijking van de daad vastgesteld, immers er wordt daarmee vastgesteld dat de dader tijdens het plegen van het delict lijdende was aan een gebrekkige ontwikkeling of ziekelijke stoornis van de geestvermogens. Dure therapieën tengevolge van TBS opleggingen in ‘gesloten’ (maar in de praktijk wijd openstaande) klinieken moeten worden afgeschaft. Het zijn zogenaamde behandelingen om enkel een systeem te creëren waarbij iaters en ologen ook nog wat werk hebben.

Daarnaast roept zich de vraag op waarom advocaten dergelijke cliënten willen verdedigen. Let wel, respect voor advocaten die verdachten verdedigen waarvan de schuld met onderbouwde stellingen kan worden betwist. Maar voor een sujet als Michael P. wiens schuld aan een verschrikkelijk misdrijf vaststaat en waarvan je weet dat je op geen enkele wijze resultaat kan boeken, waarom wil je dan als jonge en niet al te ervaren advocaat de verdediging op je nemen?

https://www.ad.nl/binnenland/eis-hoger-beroep-michael-p-28-jaar-cel-en-tbs~aeaa5115/

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.