HET IS MAAR 150 MILJOEN

Minister Stef Blok heeft een paar potjes van tezamen 150 miljoen Euro gevonden om de renovatie van het Vredespaleis in Den Haag te kunnen bekostigen.

Het Vredespaleis is een rijksmonument dat in eigendom toebehoort aan de Carnegie Stichting. Het huisvest het Permanente Hof van Arbitrage, het Internationaal Gerechtshof (opgericht door de Verenigde Naties) en andere internationale instellingen.

Waarom moet door die internationale functie de Nederlandse belastingbetaler opdraaien voor de kosten, bijna een tientje belasting per inwoner? Is er bij de VN (waar bijna 200 landen bij zijn aangesloten) niet een potje waaruit die 150 miljoen kan worden opgehoest?

En is 150 miljoen wel voldoende? Het is meer regel dan uitzondering dat bouw- en renovatiekosten later veel hoger uitvallen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.