DE AAP KOMT ALTIJD UIT DE MOUW

Mijn opa’s en oma’s leven niet meer. Fijne mensen keihard werkend voor hun gezin en keurig geleefd volgens normen en waarden. Daarom ben ik er zeker van dat wanneer ik hen bij leven de feiten had verteld over wat heeft plaatsgevonden binnen de partij, die met warse ideologieën is doorgeschoten en een te ver groeiende aanhang kent, zij wellicht het woord ‘NSB-er’ in de mond hadden genomen.

Niet dat mijn grootouders iemand makkelijk als (land)verrader zouden uitmaken, zeker niet. Ik heb ze, met hun ervaring van de oorlog en de zware jaren daarvoor, altijd gezien als wijze mensen die bij hun uitlatingen een gepaste nuance hanteerden. De beste mensen waren niet ‘geletterd’ maar hadden een ongelooflijke levenswijsheid waaruit zij konden putten en die nooit met de vinger wezen als zij geen argumenten hadden.

Op basis van die achtergrond durf ik te stellen dat de aap uit de mouw komt en dat de betreffende politiek leider, zoals hij zich op narcistische manier graag ziet, zijn ware aard als verrader heeft getoond. En dan in nieuwsbulletins op min of meer jankende toon je excuses aanbieden, dan ben je voor mij een naar zelfingenomen mannetje zonder ruggengraat.

 

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.