DE OOGKLEPPEN VAN DE VAKBONDEN

Het door de vakbonden opkomen voor werknemers met vermeend zware beroepen, is onterecht. Wat is tegenwoordig een zwaar beroep? Is dat alleen de werknemer die fysiek werk moet verrichten? Flauwekul!

Door Arbo-wetgeving, met regels vaak tot in het absurde toe, worden werknemers voldoende beschermd voor wat betreft fysieke belasting en veiligheid. Werkgevers zijn daarbij genoopt tot hoge investeringen.

Het eenzijdig opkomen voor werknemers met een fysieke arbeid is daarom een onjuiste en onterechte handelwijze van de vakbonden. Er moet ook oog en oor zijn voor mensen die werkzaam zijn in andere beroepen. Wie hoor je over ‘zware beroepen’ waarbij sprake is van een psychische belasting? Niemand tekort willen doen, neem in de medische zorg de artsen, chirurgen, verplegers, ambulancepersoneel, neem in de juridische sector de rechters, advocaten/juristen, officieren van justitie. Beroepen waarbij dagelijks sprake is van een psychische belasting. Denk niet dat zij na hun dagtaak eenvoudig de knop (kunnen) omdraaien. Zij nemen echt wel hun werk mee naar huis en dat brengt ook in de vrije uren stress teweeg.

Vakbonden, als jullie mede streven naar een rechtvaardige verdeling van lusten en lasten voor werknemers en zieltjes willen winnen, kom dan op voor de belangen van allemaal.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.