HOU OP OVER DAT NAMENMOMUMENT

Duidelijk, de Jodenvervolging ofwel Holocaust moet zeker voor de komende eeuwen vast komen te staan. Dit in de geschiedenisboeken die voor de komende dertig jaar in het onderwijs bij wet verplicht worden gesteld, welke meerderheid van partijen ook in de regering komt. De gruwel van de Holocaust blijft pas leven wanneer de kinderen op de lagere- en middelbare school op gedegen wijze worden onderwezen.

Met het bouwen van weer een monument, muren van bakstenen met daarop namen van de 102.000 gedeporteerde slachtoffers, daar houd je de aandacht niet mee vast. Er zijn immers al voldoende monumenten. In Amsterdam is al jaren het Auschwitzmonument in het Wertheimpark de aangewezen plek om jaarlijks (en zo vaak als mogelijk) de Jodenvervolging te herdenken.

Het op een klein stukje grond neerzetten van muren van bakstenen met namen van personen waarvan zelfs de kinderen zo langzamerhand niet meer leven en waarvoor bomen moeten sneuvelen, dat is geen optie.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.