HOUD JE AAN DE AFSPRAKEN

Als de leden binnen een club als de NAVO onderling afspraken maken over bijdragen, dan moet je je daar als lid ook aan houden, zonder smoesjes en zonder inhoudingen. Twee procent van het bruto binnenlands product is twee procent. Terecht laat president Trump middels zijn ambassadeur Pete Hoekstra weten dat Nederland onbetrouwbaar wordt wanneer afspraken niet nagekomen worden. En het gaat niet om een paar tientjes als je het hebt over 1,3 procent terwijl het 2,0 procent moet zijn.

De regering houdt liever vast aan de filantropische ‘wat zijn wij toch goed’ gedachte door jaarlijks belastinggeld te dumpen in de bodemloze Afrikaanse ontwikkelingsput van 0,65 procent van het bruto nationaal product. Een gift van bijna vijf miljard Euro per jaar !

In plaats van de schijnheiligheid uit te hangen naar landen waar potentaten regeren en corruptie welig tiert, kan je beter je aan gemaakte afspraken met je vrienden houden.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.