‘GOEDE DOELEN’ ZIJN BIG BUSINESS

Wat zijn we in ons land doorgeschoten op het gebied van ‘goede doelen’. In de meest uiteenlopende sectoren is wel een ‘goed doel actief’. En dat hoeft niet voor het nastreven van een doel of instandhouding van bepaalde zaken in Nederland, ook internationale nood kan worden verlicht met jouw donatie aan het goede doel.

Na opgericht te zijn door twee bestuurders of een beperkt clubje en in een stichting ondergebracht, kan het lopen leuren om geld worden opgestart met het doel “kom op met je geld”. Het goede doel gaat geld ontvangen waarvan een groot deel opgaat aan interne organisatie (huur van een pand, administratief personeel, accountant etc.). De stichting streeft niet te realiseren doelen na, maar weet de donateurs enthousiast te houden met een nieuwe roep voor donaties in een rondschrijven om het volgende jaar een nog hoger doel na te streven.

Er wordt door de overheid van jouw belastingcentjes al zoveel geld uitgegeven aan nationale en internationale (ontwikkelingshulp) projecten, dat je een echte filantroop bent als je daarnaast nog doneert.

De rente staat op 0%, de Euro wordt steeds minder waard, we moeten langer wachten op onze AOW en pensioen, je wordt gepakt met stijgende lasten. Advies: Ga sparen in een oude sok en douw daar het geld in dat je zou hebben weggegeven. Je dient daarmee het beste doel: JEZELF !

1 Reactie op “ ‘GOEDE DOELEN’ ZIJN BIG BUSINESS ”


  • En als je bedenkt dat van alle bekende goede doelen 85% of meer op gaat aan allerlei kosten en daarom hooguit 15% bij het uiteindelijke goede doel gaat…..

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.