MOOIE BRUINE BALLEN, HEERLIJK !

Het eerder geplaatste recept op Opinieover van de studentenpasta funghi heb ik uitgeprobeerd. Het is een aanrader. Kost weinig en is makkelijk te maken. Ik heb een recept dat je ook moet proberen. Ik heb het ontfutseld van een oud-cafetariahouder.

Een gehaktbal maar dan op andere wijze gemaakt. Niet gebakken in de pan met boter of margarine, maar op een verrassende wijze gekookt, lees maar.

Houd je van sappige ballen koop dan half om half gehakt, of lamsgehakt. Ga je voor de ‘magere’ versie doe dan rundgehakt. Ik ga uit van 500 gram voor vier ballen. Twee oude witte boterhammetjes in kleine stukjes snijden en laten weken in melk. Gehakt vermengen met door jou gewenste kruiden, het uitgeknepen brood en één ei. Je kan ook nog andere ingrediënten toevoegen als een fijn gesneden (bos)uitje/rood pepertje. Voeg toe wat je wil maar wel in kleine hoeveelheid. Het geheel kneden en met water natgemaakte handen verdelen in vier ballen. Zet de ballen voor een half uurtje in de koelkast. Ondertussen neem je een pan met ruim water. En nou komt het: als het water tegen de kook is doe je een theelepeltje Buisman in het water. Ballen uit de koelkast en in de pan voor 45 minuten op laag vuur laten pocheren. Met een schuimspaan uit het vocht in een schaaltje. Direct te serveren bij een maaltijd. Na afkoelen een prima snack met mosterd, mayo of ketchup bij de borrel. Smakelijk !

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.