WE ZITTEN ER NIET VER VANAF

In de politiek wordt je er aan gehouden. De partijdisciplines. Of het nu de SP, CDA, SGP, PVV, FVD, D66, ChristenUnie, Denk, PvdA, Groenlinks of VVD betreft, je vormt één front in de eerste of tweede kamer en je laat het uit je bolle kop om als dienaar van de partij gekke uitspraken te doen. Hoeveel voorbeelden zijn er al dat je, voor het tot je doordringt, eruit wordt gemieterd en in een wachtgeldregeling komt of veroordeeld wordt tot een verlengd verblijf op het pluche als éénmansfractie.

Je kiest er zelf voor maar ga er niet van uit dat je het gemaakt hebt als je een functie wordt toegewezen. Het geeft niet de zekerheidsfactor dat je het tot je pensioen uithoudt.

De voorbeelden zijn legio. Ontslag (of het laten vallen als een baksteen) van bewindslieden, op non-actief zetten of verketteren van partijleden, het is de hedendaagse partijpolitiek pur sang. Jij staat me niet aan, jij hebt een te grote mond, jij doet verkeerde uitspraken in strijd met het standpunt van de partij, als partijleider vind ik dat jij je biezen kan pakken.

Gelukkig leidt het niet tot toestanden als in Noord-Korea, maar hoever zitten we daar vanaf ?

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.