EEN GERUST- OF TELEURSTELLING

Afgelopen zondagavond, het is bijna een week geleden dat die rotzooi in Eindhoven plaatsvond. Je hebt het misschien niet meegekregen of bent het alweer vergeten. De schrijvende media plaatst een klein berichtje hierover, het mag niet teveel aandacht hebben.

Tijdens een volgens de regels aangekondigde demonstratie van Pegida (denk er van wat je wilt) werden de demonstranten belaagd met stenen en andere materiaal door een forse groep van honderden mensen. Zelfs de Mobiele Eenheid (ME) moest er aan te pas komen om de rust te laten wederkeren, de demonstratie te beëindigen en de demonstranten te beschermen en een veilige aftocht te bieden.

Een ieder heeft het recht van demonstratie als onderdeel van de vrijheid van meningsuiting. Als een demonstratie bepaalde groeperingen niet aanstaat geeft dat niet het recht om geweld te gebruiken.

Slechts zeven aangehouden personen blijken door het OM te worden vervolgd. Daaronder een 14-jarig pubertje die op de goede weg is om op te groeien tot een goedgeaard Nederlands staatsburger volgens de door papa en mama en het tot nu toe gevolgde onderwijs aangeleerde democratische, ethische en morele normen en waarden.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.