HOE IS HET MET HENK EN INGRID ?

Al weer jaren geleden werd een stel van eenvoudige mensen door een politiek partij als een begrip neergezet.

Vooruitkijkend over een stapel achterstallige post, een aantal blauwe enveloppen en een aanmaning van het waterbedrijf zat Henk moedeloos voor zich uit te staren. De nota’s van gemeentelijke belastingen, waterschapsbelasting, watergeld, stijging van de energienota stapelden zich langzaam aan op en de schulden namen toe.

Ingrid, een hardwerkende vrouw die zorgde voor de huishouding en een parttime baan had in een verzorgingstehuis, liet de administratie maar al te graag over aan Henk.

Henk die een paar jaar geleden was ontslagen bij een retailorganisatie zat sindsdien werkloos thuis.
Hij vroeg zich af wat zijn opties op zijn leeftijd nog waren, maar waar hij ook op solliciteerde, een bijbaantje zat er niet in. Henk realiseerde zich dat hij nog een polis had bij Aegon Spaarbeleg en ondanks alle publiciteit rondom dit ‘spaarproduct’ zag hij nog maandelijks de afschrijving op zijn banknota voorbij komen. Een telefoontje naar dat bedrijf leerde dat na al die jaren van sparen zijn inleg van totaal bijna 13.000,– Euro was verdampt tot 9.500,– Euro.

Navraag bij de verzekeringsmaatschappij leerde dat de beleggingen waren tegengevallen.
Vanzelfsprekend werd hun humeur er daardoor niet beter op. Henk en Ingrid konden hun schulden niet meer betalen en belandden uiteindelijk in de schuldsanering. Hierdoor namen ook de spanningen binnen hun relatie toe, waardoor Henk uiteindelijk van zijn Ingrid afscheid heeft genomen en het huis verlaten. Henk en Ingrid zijn inmiddels gescheiden.

Laatst rijdende op de A2 bij Nieuwegein zag Henk dat de immens grote reclame van Aegon Spaarbeleg langs de snelweg inmiddels is verdwenen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.