SNAP JIJ HET NOG ?

Het Nederlands rechtstelsel heeft jaren terug de deuren wagenwijd open gezet voor buitenlandse gelukzoekers. Op kosten van de staat en gebruikmakend van advocaten, waar geen enkel gerenommeerd kantoor op zit te wachten, zijn gerechtelijke procedures opgerekt en hebben die advocaten daarmee ‘een gat in de markt’ gevonden. Kost ons belastingcentjes.

En nu is er een GroenLinks wethouder in Amsterdam, ene Rutger Groot Wassink, die wederom op kosten van de (Amsterdamse) belastingbetaler opvangmogelijkheden wil faciliteren. Dit nadat diezelfde uitgeprocedeerde asielzoekers al ‘leefgeld’ en een ‘casemanager’ hebben toegewezen gekregen. Kost ons nog meer belastingcentjes.

Het is een juridisch onhoudbaar beleid. Voor een uitgeprocedeerde asielzoeker geldt één boodschap. Je asielverzoek is na meerdere beroepsprocedures afgewezen, dus wegwezen. Belastingcentjes kunnen beter worden besteed aan een enkeltje Verweggistan.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.