APK

Afhankelijk van het bouwjaar van je auto moet deze regelmatig worden gekeurd. Je brengt met een niet goedgekeurde auto het andere verkeer op de weg in gevaar. Een APK kan dan tot reparatie leiden, een goede zaak. Laat je de auto niet APK keuren en blijf je rijden, dan riskeer je als eigenaar een fikse boete.

Al jaren lang is bij het ministerie van infrastructuur en waterstaat bekend dat uit APK van bruggen, sluizen en tunnels blijkt dat sprake is van oplopend achterstallig onderhoud. Door de regering wordt te weinig geld beschikbaar gesteld voor een inhaalslag. In de media wordt schade als gevolg van achterstallig onderhoud gezien als een gevaar voor de economie. Hoe zit het met het gevaar op de weg?

Weet je het nog? In het Italiaanse Genua stortte op 14 augustus 2018 de brug Ponte Morandi tijdens een hevige storm gedeeltelijk in. Dat kan bij ons niet gebeuren.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.