PIETER, IK HOOP DAT JE SLAAGT

Bij het woord ‘penoze’ denk je al gauw aan Italiaanse figuren bijvoorbeeld in beeld gebracht in de filmcyclus ‘The Godfather’. Met gangsters in Nederland zoals Holleeder, Mieremet, Bruinsma, Klepper, Van Hout, Zwolsman, is de penoze dichterbij gekomen. Dit zijn of waren de jongens uit het criminele wereldje die voor hun praktijken geweld niet hebben geschuwd en zich verder naar de buitenwereld gedeisd hielden.

Het volledige Openbaar Ministerie heeft klopjacht op deze lieden gemaakt om het onrecht te bestrijden en de daders veroordeeld te krijgen.

Er bestaat nog een ander soort ‘penoze’. Het schorem van het grote geld.

En daar vecht Pieter Lakeman via zijn stichting SOBI al jaren tegen. Zo heeft Pieter met zijn acties de DSB Bank van Dirk Scheringa naar de gallemiezen geholpen, overigens niet zozeer met zijn onderzoek maar meer met zijn advies om de centen van die bank te halen. Dat was toen een eenmalig advies, omdat zo’n oproep inmiddels niet meer mag.

Het gevecht van Pieter naar misstanden in de financiële wereld is onverdroten doorgegaan. Hij heeft zijn vizier nu gericht op de ING, met name haar directeur Ralph Hamers.

Het Openbaar Ministerie zou witwaspraktijken van de ING, onder leidend en toeziend oog van deze Hamers, waarmee honderden miljoenen zouden zijn verdiend, hebben afgedaan tegen betaling van 750 miljoen Euro. De verantwoordelijke bestuursleden met aan het hoofd Ralph Hamers zijn daardoor persoonlijk niet vervolgd. En dat pikt Pieter niet.

Pieter is ten eerste van mening dat de 750 miljoen Euro niet ten laste van de aandeelhouders mag komen en voorts is Pieter (terecht) van mening dat de penoze die voor de aantoonbare witwaspraktijken verantwoordelijk zijn, er zomaar mee wegkomen.

Pieter heeft een zogenaamde Artikel 12 Strafvorderingprocedure ingesteld om het Gerechtshof alsnog uitspraak te laten doen voor het al dan niet strafrechtelijk vervolgen van het gajes.

Na het bekend worden van de afkoop van 750 miljoen Euro, is nog de exorbitante loonsverhoging van Hamers van 2 naar 3 miljoen per jaar in het nieuws geweest. Nou daar heeft de raad van commissarissen (waarin ondermeer Hans Wijers (D66-er) en Jan Peter Balkenende (CDA-er) toch maar een stokje voor gestoken.

Voor verdere info, zie

http://www.sobi.nl/wp-content/uploads/2018/09/Persbericht-SOBI-inzake-vervolging-Ralph-Hamers-10-09-2018.pdf

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.