HYPOTHEEK OVERSLUITEN

De afgelopen jaren zijn veel consumenten gestimuleerd om vanwege de lage rente hun hypotheek over te sluiten. Het jaar 2018 was zelfs een topjaar waarbij het bij circa 25% van de afgesloten hypotheken bleek te gaan om een oversluiting vanwege de lage rente.

Daarbij lopen consumenten aan tegen zaken als boeterente en notariskosten die meegefinancierd kunnen worden net zoals een verbouwing. Door hypotheekverstrekkers wordt vaak louter gewezen op de lagere maandlasten. Niet alleen hypotheekadviseurs en notarissen profiteren van deze trend met hun facturen die niet fiscaal aftrekbaar zijn. Ook de belastingdienst profiteert mee. Het addertje onder het gras; wanneer u minder hypotheekrente betaalt kunt u fiscaal ook minder aftrekken.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.