VAKANTIEBESTEMMING

Je bent alleenstaande, hebt een bescheiden baantje en moet met een laag loontje rond komen. De lente breekt aan, het weer wordt steeds mooier. Je krijgt vakantiekriebels. Vanwege de weinige centen heb je niet tevoren geboekt, je kijkt op het laatste moment naar de restjes van de aanbiedingen richting Spanje en Turkije.

Ik heb dat eerder gedaan, een all inclusive reis. Eerst als sardientjes in een volgepakt vliegtuig met tekort beenruimte en opbergruimte voor de handbagage. Organisaties als TUI, ArkeFly, Corendon, Transavia, RyanAir, blijken allemaal alternatieve veevervoerders. Drie uren opeengepakt in het vliegtuig naar je bestemming, zonder service (want die moet je bijkopen) maar met het gratis genot van jengelende kinderen en macho papa’s die zich nadrukkelijk en liefst blijkgevend van tattoos profileren.

Aangekomen op het vliegveld, na enige tijd zeulend met je bagage naar het parkeerterrein waar de bus klaar staat voor het bij het reisbureau voorgeboekte transfer vervoer naar het hotel. Wachten bij of in de bus omdat er altijd wel stellen/families zijn die het presteren om zich pas veel te laat bij de groep te melden. Volgens een bepaalde route wordt je dan afgeleverd bij het ene na andere shabby hotel.

De ontvangst in het hotel is altijd vriendelijk. Vermoeid van de reis, die langer duurde dan je lief was, ben je blij je kamer te hebben bereikt. Zonder een grondige inspectie van de luxe kamer die het reisbureau aan je heeft voorgespiegeld, laat je je broek zakken en kruip je in het iets te doorzakkend mandje.

De volgende ochtend wordt je met pijn in de rug er pas van bewust waar je bent beland. Je maakt gebruik van de op meerdere punten te renoveren badkamer om je volledig te richten op de aangeboden faciliteiten, die bestaan uit een vreetschuur en overbevolkt zwembad. In de omgeving niks te beleven en dat moet je dan 9 dagen doorstaan voordat je de terugreis kan maken.

Nou dergelijke reizen heb ik helemaal gehad. Ik zoek het dit jaar in een andere richting en ben inmiddels naar een gespecialiseerd reisbureau gegaan en heb mijn wensen/voorwaarden aan de vriendelijke en naar later blijkt jongste medewerkster voorgelegd. Het is een manier dat eigenlijk het zelfde is als het invullen van de kieswijzer bij periodiek gehouden verkiezingen. Je vult je persoonlijke voorkeuren, wensen en voorwaarden in, drukt op een knop en je krijgt in dit geval een reisadvies.

Heb ik gedaan. Ik kies dit jaar voor een week dicht bij huis (dus niet vliegen). Ik ben avontuurlijk ingesteld, ik houd van fietsen in de natuur, lekker rustig, en ben een grote dierenliefhebber.

De uitkomst, een weekje Beekse Bergen met elke dag een fiets safari over het park.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.