CAESAR SALAD

Het heeft helemaal niets te maken met de Romeinse keizer. De caesar salad is vernoemd naar ene Caesar Cardini een chef-kok van Italiaanse afkomst, die in Tijuana (Mexico) zijn werk had. De salade is uit nood ontstaan toen meerdere ingrediënten niet meer aanwezig waren. Het aantal ingrediënten is beperkt: sla, croutons, Parmezaanse kaas, ansjovis en gekookt ei.

Je kan de speciale dressing zelf maken volgens verschillende recepturen. Kost tijd en inkoop van bestanddelen. Als voormalig chef-kok wil ik je de Remia Caesar dressing aanbevelen die is perfect.
Je kan deze puur gebruiken waarbij de ansjovis smaak goed doorkomt of, zoals ik doe, eerst aanlengen met een goede eetlepel crème fraiche waardoor de smaak wordt afgevlakt.

Croutons (blokjes oud wittebrood), je ziet in kookprogramma’s vaak dat deze in de olijfolie worden bruin gebakken. Doe ik niet. Gewoon een droge koekenpan en daarin de blokjes oud wittebrood en op getemperd vuur langzaam knapperig bruin laten worden door de pan goed te beroeren.

Zorg voor hard gekookte eieren, geschaafde parmezaan/padano en een goede sla, naar eigen keuze Romeinse sla (bindsla) of ijsbergsla. Snijd dat in grove stukken. Doe in de slakom eerst de dressing, voeg de sla toe en vermeng dat. Strooi de croutons en parmezaan/padano er over en leg de gesneden partjes ei op. Eventueel kan je nog wat extra ansjovisfilets er op leggen.

Simpel maar o zo lekker.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.