DOMME REDENERING

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) heeft aan de Stichting Afvalfonds Verpakkingen de maatregel opgelegd dat voor eind 2021 achthonderd extra glasbakken op straat moeten staan omdat er te weinig is gerecycled. Voor elke glasbak die niet is geplaatst moet de stichting 7.000 Euro boete betalen.

Bedrijven die glazen verpakkingen produceren, zijn in Nederland wettelijk verplicht om 90 procent ervan te recyclen, maar tot nu toe is dat niet gelukt. ILT stelt Afvalfonds Verpakkingen daar verantwoordelijk voor. Een domme redenering.

Dat het doel niet bereikt is komt niet door te weinig geplaatste glasbakken, maar door het gedrag van de consument die te weinig van het gebruikte glas in de glasbak deponeert en daar kan je de producent (verenigd in stichting Afvalfonds) niet voor aanspreken.

Stichting Afvalstoffen Verpakkingen zie https://afvalfondsverpakkingen.nl/

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.