ERGERNIS

Hoe vaak komt het niet voor dat je op de weg lekker het gangetje er in hebt. Keurig aan de snelheid houdend op maximaal honderd of er even overheen. Laat de patserbakken mij maar voorbij gaan, vooral die BMW’s, die uit Brits onderzoek de grootste hufters op de weg blijken te zijn en de meeste overtredingen en dito boetes opleveren. Goede zaak voor de schatkist, zij kunnen het betalen maar ik doe daar niet aan mee.

Ik wind me niet meer op over het weggedrag van de jongens die moeten bumper kleven om duidelijk te maken dat ze haast hebben. Ik probeer het positief te zien, het zijn de jongens die voor de maatschappij geld opleveren en met hun rijstijl twee minuten tijdwinst willen maken. Tijd is geld.

Waar ik me wel aan erger dat zijn die matrixborden boven de weg. Wat zijn dat een ondingen. Het zijn paniekzaaiers, file veroorzakers en treiteraars.

Ben je in de avond aan het tuffen op de A2, toch een weg met aardig wat rijstroken, gaan de matrixborden aan en moet je de snelheid aanpassen van maximaal 120 naar 70 kilometer per uur omdat één rijbaan is afgesloten voor een vrachtauto met pech of een auto van wegenonderhoud dat een bermpaaltje moet controleren. Dat vind ik pesten.

In vele andere situaties af hebben moeten remmen voor de paniekerige matrixborden, waardoor file ontstaat kom je er te vaak achter dat wanneer het verkeer zich weer langzaam in beweging zet, er eigenlijk helemaal niets aan de hand was.

Matrixborden? Afschaffen!

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.