SLUIPMOORDENAARS

Allemaal gekeken op de woensdagavond naar de toekomstig tegenstander van het Nederlands elftal in de Nations League er van uitgaande dat de slag tegen de Engelsen wordt gewonnen. Deze competitie zou zijn ingevoerd om vriendschappelijke wedstrijden te vervangen. Bij een vriendschappelijke wedstrijd ging het voorheen niet om competitie, waarom dan nu weer een extra competitie invoeren? Ik snap er geen bal van. Ga naar https://www.nationsleaguevoetbal.nl/ misschien kan jij het nut ontdekken.

Inmiddels is de ene halve finale geëindigd en hebben de Portugezen gewonnen van de Zwitsers.

Het voetbal van de Portugezen is niet hoogstaand. De spelers zijn stuk voor stuk etterbakkies die met intimiderende overtredingen de tegenstander uit evenwicht proberen te brengen. De enige voetballer die dat elftal naar een bepaald nivo brengt is Ronaldo, de rest stelt voetbaltechnisch niet veel voor. Maar voetbal is niet meer het voetbal van bijvoorbeeld veertig jaar geleden. Toen was het nog mogelijk om een speler een flinke schouderduw te geven, tegenwoordig gaan spelers al schreeuwend om hun moeder naar de grond, als je ze in hun nek hijgt.

Het voetbal is verheven tot een sport van het theatraal overdrijven van fysiek gespeeld onrechtmatig contact. En die Portugezen zijn daar goed in.

Met twee vingers in de neus wint Nederland van Engeland, maar dan wordt het oppassen voor de sluipmoordenaars uit Portugal.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.