SMIJTEN MET MILJOENEN

Het is schering en inslag bij de overheid: de budgetoverschrijdingen voor bouw- of renovatieprojecten. Op deze website van Opinie Over staan al meerdere artikelen die het wanbeleid van de overheid met belastingcenten van de burgers aantoont.

Afgezien van de dreiging dat de betreffende tunnel op voorspraak van Bij1-activisten van naam moet gaan veranderen (ondanks de legendarische overwinning op de Spaanse zilvervloot in 1628), de kosten van de renovatie van de Piet Hein tunnel in Amsterdam zijn de pan uit gerezen.

Werden in 2017 de werkzaamheden nog begroot op 47 miljoen Euro, in 2018 is dat bijgesteld naar 85 miljoen Euro en nu is al bekend dat het minimaal 116 miljoen Euro gaat kosten. Dat is bijna twee en een half keer zoveel.

Kunnen ze bij de gemeente Amsterdam niet rekenen? En wat voor aanneemcontract is in hemelsnaam afgesloten? Een contract met een open eindje?

Als goed huisvader dient de gemeente de financiële belangen te behartigen en verdedigen. Risico van prijsstijging van bouwkosten en hogere arbeidskosten voor ingenieurs had afgedekt dienen te zijn.

Zo werkt het niet in Amsterdam. Daar zijn ambtenaren aan het werk die er een verkeerde hobby op na houden: smijten met miljoenen.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.