VAN KWAAD TOT ERGER

We leven met steeds meer mensen op hetzelfde stukje grond. Door de toenemende diversiteit van de bevolkingsamenstelling, voortgekomen uit verschillende nationaliteiten, culturen en religies wordt de Nederlandse maatschappij minder sociaal. Het wordt steeds moeilijker om samen één band te vormen.

Het is ieder voor zich en rekening houden met anderen schuift steeds meer naar de achtergrond.

De overheid wordt gedwongen om de regels aan te scherpen met het opleggen van verboden op diverse gebieden. En dat opvoerend in een langzaam tempo dat door weinigen wordt opgemerkt. De regels worden alsmaar aangescherpt om de individuele vrijheid en persoonlijke verantwoordelijkheid te temperen. De overheid bepaalt en je mag steeds meer niet.

Grote probleem van die overheid is dat amper kan worden gehandhaafd en daardoor sprake is van een selectieve aanpak. En juist dat leidt dan bij bepaalde bevolkingsgroepen die niet geassimileerd zijn, tot onvrede.

1 Reactie op “ VAN KWAAD TOT ERGER ”


  • Langzaam tempo? Het gaat juist in een snel tempo. En ten aanzien van handhaving kun je toch wel stellen dat de onvrede onder de autochtone bevolking meer en meer toeneemt.

Geef een reactie

Vereiste velden zijn gemarkeerd met *. Deze gegevens worden NIET gepubliceerd.